© Wil je gelijk of wil je geluk?  Psssstt.. Mijn nieuwe boek is nu te koop! Wees er snel bij en kijk op de pagina 'Mijn boek' in het menu.

Wil je een Gelukskunde sessie bijwonen?

Vaak zijn mijn sessies besloten omdat ik werk met een specifieke groep studenten of medewerkers. Gelukkig krijg ik ook steeds vaker de kans om te spreken op bijeenkomsten die publiek en soms zelfs gratis toegankelijk zijn. Hieronder ga ik mijn best doen om zoveel mogelijk van deze sessies weer te geven. Abonneer je even op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wil je graag een keer een sessie boeken voor bij jouw bedrijf of instelling? Neem dan hier even contact met me op.

Groetjes,

Mirjam

Bekijk deze video ter inspiratie:

 • ma
  02
  jun
  2014
  7:00 pmOndernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo

  Op 2 juni geef ik een presentatie tijdens het ROZ ZZP Netwerkcafe. Dit is vrij toegankelijk voor ZZP'ers. Meld je wel hier even aan http://www.rozgroep.nl/roz-organiseert-wederom-zzp-netwerkcafe-in-hengelo/

  Hie ga ik het over hebben:

  Workshop Gelukskunde

  “Wist u dat 50% van uw geluksgevoel erfelijk bepaald is? Slechts 10% wordt bepaald door de omstandigheden en daar zetten de meesten van ons nu juist zo graag op in. Het goede nieuws is: 40% van uw geluksgevoel is maakbaar! Laat ik me nu gespecialiseerd hebben in de geheimen die in het 40% ge- deelte zitten. Graag onthul ik een aantal van deze geheimen aan jullie.”

 • za
  24
  jan
  2015
  12.00-23.00de intieme theaterzaal en foyer van De Kleine Willem (Twentse Schouwburg Enschede)

  Body, Mind & Music Festival: 24 januari 2015

  Het dagprogramma van Body, Mind & Music bestaat uit een reeks bijzondere workshops en lezingen. Met muzikant, schrijver en inspirator Tijn Touber en internationaal yogaleraar David Lurey, Yoga & Concert, Gelukskunde, gongmeditatie, kristallen klankschalen en meer.

  Locatie: de intieme theaterzaal en foyer van De Kleine Willem, de pas gerestaureerde kleine zaal van de voormalige Twentse Schouwburg aan de Langestraat 45 te Enschede.

  Mijn presentatie over Gelukskunde is van 14.15-15.15 en je kunt kaarten kopen via de kassa (tel. 053 – 485 85 00, ma t/m za 12.00 – 17.00 uur) kunt u ook een speciale festivalkaart à € 49,50 bestellen. Deze kaart geeft recht op toegang tot het volledige programma van Body, Mind & Music: het dagprogramma met workshops en lezingen en het avondprogramma met voorstelling en dansfeest. Let op: het aantal festivalkaarten is beperkt!

  Houd de facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws over het programma.

  body-music-mind

 • wo
  11
  feb
  2015
  20.00 - 22.00Metaalstraat 18F te Haaksbergen
  Op woensdagavond 11 februari 2015 organiseert GewoonJudith weer een inspiratie-avond. Deze avond geeft Mirjam Spitholt een bevlogen lezing over Gelukskunde. Meld je nu aan, want de vorige keer was de inspiratie-avond snel uitverkocht en heb ik diverse mensen moeten teleurstellen.
  Wat is gelukskunde?
  Slechts 10% van ons geluksgevoel wordt bepaald door omstandigheden, 50% is 'erfelijk' bepaald. Ook de manier waarop je ouders naar de wereld keken en alles wat er in hun leven gebeurde heeft invloed gehad. Het goede nieuws is, dat 40% van je geluksgevoel maakbaar is en Mirjam Spitholt is hierin gespecialiseerd.
  Invulling van de inspiratie-avond:
  In een korte workshop zal Mirjam een paar geheimen onthullen, of beter gezegd, zal ze ons helpen deze te herinneren. Want diep van binnen weten we alles al, maar op de een op andere manier hebben we de neiging om dit te vergeten (en dit geldt ook voor Mirjam zelf).
  Tijdens de mini-workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Wie ben ik nu eigenlijk (want je bent niet alleen je lijf of je gedachten)?
  • Hoe saboteer ik mijn eigen geluk?
  Onderzoek heeft aangetoond dat praten over geluk, lezen over geluk en er bewust mee bezig zijn enorm je geluksgevoel vergroot. Mirjam verheugt zich erop om jou te ontmoeten en te mogen inspireren.
  Meer informatie over Mirjam:
  Je kunt meer informatie vinden over Mirjam Spitholt op www.mirjamspitholt.nl.
  Overigens gegevens:
  Locatie is aan de Metaalstraat 18F te Haaksbergen.
  Entree bedraagt 15 euro per persoon (inclusief koffie/thee, hapje en drankje).
  Ontvangst is om 19.30 uur voor koffie / thee. Aanvang mini-workshop Gelukskunde is 20.00 uur.
  Eindtijd tussen 22.00 en 22.30 uur (na afloop nog nakletsen onder het genot van een hapje en een drankje).

  Meld je hier aan: GewoonJudith

 • do
  21
  mei
  2015
  4:00 pmVan der Valk Hotel Hengelo

  iktNaast liefde is geluk het grootste goed dat wij nastreven. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat slechts 10% van ons geluksgevoel afhankelijk is van omstandigheden, 50% is erfelijk bepaald en maar liefst 40% is maakbaar! Toch is nog te vaak het welzijn van de gemiddelde werknemer van ondergeschikt belang op de werkvloer. In Amerika is "happiness als businessmodel" al vijf jaar een geaccepteerd fenomeen. Het bedrijf Zappos boekte hiermee enorme resultaten. Happiness is namelijk een randvoorwaarde voor succes; het is niet het resultaat van succes zoals zo vaak gedacht wordt. Het heeft alles te maken met het volgen van je hart, dat klopt immers altijd!

  In deze sessie gaat Mirjam Spitholt jouw bewustzijn verruimen. Wanneer ben je zakelijk succesvol en wat is dat voor jou persoonlijk eigenlijk: succesvol zijn? Wat straal ik uit? Wat heb ik te geven? Waar komen mijn passie en talent samen? Want gelukkige mensen op de werkvloer leiden tot gelukkige klanten en dit mondt uit in succesvolle ondernemingen.

  Mirjam Spitholt heeft praten over geluk als passie. Zij is docent economie op Saxion Hogescholen en daarnaast bedenker van het vak gelukskunde, wat inmiddels wordt gegeven op Saxion. Daarnaast is zij inmiddels een gepassioneerd ondernemer.

  Deze uitnodiging is voor IKT-deelnemers. Mocht je geen deelnemer zijn maar toch gebruik willen maken van de lezing, neem dan even contact op met het secretariaat IKT (053) 484 99 80

  Meer informatie staat hier: http://www.ikt.nl/activiteiten/150521-ikt-college

 • do
  02
  jul
  2015
  7:00 pmEnschede

  breaking the box
  Dit is een event waar je bij moet zijn! Studenten, ondernemers en overheid organiseert een avond waar innovatie en ondernemerschap centraal staat. Studenten van het Honoursprogramma Innovation & Business Creation organiseren op eigen initiatief een avond om studenten, ondernemers en overheden bij elkaar te laten komen.

  Meer informatie en inschrijven: http://www.breakingthebox.nl/

 • do
  08
  okt
  2015
  8:00 pmLichtenvoorde

  Iedere donderdagavond om de 14 dagen vindt er een inspiratielokaal plaats in Den Diek, Lichtenvoorde. Op deze avonden wordt een inspirerende gast uitgenodigd die je op een unieke manier laat werken aan je bewustzijn. De verschillende gasten zorgen voor een wisselend programma, waardoor iedere bijeenkomst weer anders is dan de vorige!

  Na een succesvolle eerste reeks aan inspiratielokalen, gaan we vanaf donderdag 8 oktober van start met een nieuwe reeks. De eerste gast van deze serie is niemand minder dan Mirjam Spitholt. Mirjam staat erom bekend dat ze met veel enthousiasme en humor kan vertellen over Gelukskunde. Gelukskunde richt zich op de ontwikkeling van je rechterhersenhelft door een beroep te doen op je creativiteit, verbeelding, zelfkennis en intuïtie.

  Wil je je inschrijven voor deze avond van Mirjam Spitholt? Klik dan hier!

 • wo
  17
  feb
  2016
  19.00 - 21.00De Schaapskooi Stroothuizen

  Ik ga een presentatie / workshop geven in Denekamp en iedereen kan zich hier voor aanmelden. Stuur even een mailtje naar: info@stroothuizen.nl. Lees hier meer over de locatie http://www.stroothuizen.nl/contact/

 • zo
  20
  mrt
  2016
  Tijdstip nog onbekendDeLaMar Theater, Amsterdam

  INTERNATIONAL DAY OF HAPPINESSAction for Happiness Nederland is een movement die zich inzet voor een gelukkige samenleving, waarin we niet alleen ons eigen geluk voorop zetten, maar ook het geluk van anderen. Wij brengen mensen bij elkaar en helpen hen op een wetenschappelijk bewezen en praktische wijze om actie te ondernemen voor het creëren van meer geluk. Thuis, op het werk, in de samenleving en de wereld.

   Op 20 maart 2016 is het zover! Tijdens de International Day of Happiness verspreidt men overal ter wereld geluk. Het perfecte moment om Action for Happiness Nederland, onderdeel van de internationale movement Action for Happiness, te lanceren!

  Een dag om inspiratie op te doen en na te denken over wat geluk voor jou betekent. Hoe jij een bijdrage kunt leveren aan meer geluk thuis, op het werk, in onze samenleving en de wereld. Het wordt een bijzonder event op een bijzondere locatie én met bijzondere sprekers! Laat jouw geluk niet over aan het toeval. Ook ik zal er zijn om een presentatie te geven. Bestel nu je tickets!

 • vr
  22
  apr
  2016
  15.00 - 18.00Enschede

  Maak kennis met Mirjam tijdens het Happiness café! Mirjam is docent economie en Gelukskunde op Saxion Hogeschool Enschede.

  Volgens Mirjam is Gelukskunde een discipline waarbij vooral je rechter hersenhelft in shape wordt gebracht. Daar woont verbeelding, creativiteit, intuïtie, zelfkennis, verbeelding en geluk.

  In een (onderwijs) wereld waar vooral de nadruk op de linker hersenhelft (taal, feiten, analytisch denken, rekenen, logica) wordt gelegd, alsof je daar alleen je geld mee kan verdienen, raken we in disbalans.
  Beide hersenhelften in shape: dat is haar missie als econoom en gelukskundige!

  Mirjam licht een tipje van de sluier op hoe je daar komt bij die rechterhersenhelft, want het is alsof we dat vergeten zijn, de plek waar we als klein kind zo graag waren. Het voelt als “thuis”....

  Bestel je ticket via www.actformorehappiness.nl.

 • vr
  09
  sep
  2016
  8:30 pmKulturhaus Borne

  Dompel u (gelukzalig) onder in de interactieve voorstelling ''Gelukskunde'' van Mirjam Spitholt!

  Mirjam is niet alleen docent bedrijfseconomie aan het Saxion in Enschede. Mirjam is daar ook docente Gelukskunde en ze heeft deze baan voor zichzelf gecreëerd. Zij heeft zich gespecialiseerd in ‘The art of happiness’ en inspireert zowel studenten als het bedrijfsleven met haar visie op geluk.

  En dat slaat aan! Afgelopen maart stond Mirjam nog in het nieuwe De La Mar theater in Amsterdam, tussen allemaal andere grote namen, tijdens International Happiness Day. Gelukkig is het gelukt om Borne e.o. ook de kans te geven om geinspireerd te raken door een sessie Gelukskunde! Het wordt zelfs onze seizoensopener.

  Een sessie gelukskunde van Mirjam is ontwapenend, inspirerend, humoristisch, logisch en gewoon mooi!

  Kijk voor uitgebreide informatie over Mirjam en haar Gelukskunde op:www.mirjamspitholt.nl

  Vrijdag 9 september
  Aanvang: 20.30 uur
  Entree: €10,00

  Voor tickets: 074 -2657200 of receptie@kulturhusborne.nl of via internet.

 • zo
  18
  sep
  2016
  2:00 pmDe Wilmersberg, De lutte

  high-tea

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zondag 18 september a.s. organiseren we een gezellige High Tea met het thema 'Gelukskunde', m.m.v. Mirjam Spitholt bij De Wilmersberg, De Lutte. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel; St. Noaberhart, Rossum! Kaarverkoop via leden van LC 33 Oldenzaal!

 • di
  20
  sep
  2016
  20.00 - 21.30De Droomboom, Hanzeweg 4, Denekamp

  Wil je gelijk of wil je geluk?

  Wie ben jij eigenlijk? Jouw lijf, jouw gedachten, jouw emoties, jouw passies? Of is er een andere dimensie? Ik ga de uitdaging aan om je in relatief korte tijd te brengen naar plek die als “thuis” voelt. Een plek die je in je dagelijks leven kunt bereiken waarvoor je niet perse op de yogamat hoeft te liggen, hoewel dat heerlijk kan zijn.

  Als je vanuit daar beslissingen kan nemen, kunt ZIJN dan ben je het verschil als docent, secretaresse, conciërge, manager, echtgenoot/echtgenote, vader/moeder, etc. Daar gaat het niet om gelijk, daar woont geluk!

  Hierover vertelt Mirjam Spitholt.

  Ik heb haar mogen bewonderen tijdens het laatste Happines Café in Enschede. En ik houd van haar stijl van overbrengen. Geluk overbrengen op een liefdevolle en humoristische manier. Iedereen genoot van haar op het podium en wat ben ik blij dat ze 20 september a.s. op mijn locatie Geluk gaat verspreiden.

  Mirjam is van huis econome, gaf jaren lang economie lessen op middelbaar- en hoger onderwijs.

  Als ze studenten die afgestudeerd waren vroeg of ze nog veel met die economielessen deden die ze van haar gehad hadden, dan zeiden ze: “Nou nee juf, in het echt is het allemaal anders maar we hebben wel denken nog wel heel veel aan je.”

  “De vragen die je ons stelde, de manier waarop je ons echt zag en het beste uit ons wist te halen, de wijze waarop jij in het leven staat. Waarom is dat geen vak? Waarom moet je daarvoor vermomd zijn als econoom.”

  Het duurde een tijdje voordat Mirjam kleur durfde te bekennen. De vermomming voelde te veilig. Maar het leven floot haar terug. Toen haar jeugdvriendin Imke 12 jaar geleden overleed dacht ze: “Hoe lang heb ik nog? En hoe lang wacht ik nog met het creëren van het vak waarin alles draait om geluk.”

  Het werd een officieel vak op de Saxion Hogeschool in Enschede en het is een groot succes.

  Daarnaast herinnert Mirjam mensen in het bedrijfsleven, zorginstellingen, bij gemeenten aan wat voor hun geluk, succes en liefde is.

  Want wie ben jij eigenlijk jouw lijf/ gedachten/emoties? Of is er een andere dimensie? Ik breng je naar de plek die als “thuis” voelt. Daar gaat het niet om gelijk, daar woont geluk!

  Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

  Wil jij er ook bij zijn 20 september aanstaande? Dat kan!

  Stuur dan een mail naar annemieke@dedroomboom.com

 • di
  03
  jan
  2017
  20.00-22.00Janninkshuis Enschede

  Op 3 januari spreek ik tijdens 'The Secrets of the Happy Hero'

  Heldenverhalen zijn van alle tijden. Ze hebben een tijdloos aspect en verbergen levenslessen die je toegang bieden tot een rijker leven. In dit seminar onthullen we een aantal van die geheimen en geven we je inzicht met een combinatie van gelukskunde, storytelling en beeldtaal. Kom naar het seminar  “The Secrets of the Happy Hero” en ervaar hoe het is om je eigen held te zijn en snuif daar gelijk een beetje geluk bij op!

  Wil jij weten

  • wat “The art of happiness” is;
  • hoe je de “hero” in je eigen verhaal kunt zijn;
  • hoe je voorkomt dat je een personage in andermans verhaal wordt;
  • wat geluk echt is en wat geluk doet;
  • hoe en door wie jouw geluk wordt bepaald;
  • hoe je jezelf als “hero” presenteert.

  Meld je hier aan: http://www.aderacademie.nl/seminar_college/seminar-the-secrets-of-the-happy-hero/

   

 • di
  07
  feb
  2017
  20.00-22.00Concordia, Oude Markt 15, Enschede

  Met dit college investeer je in je verbeelding, kleur, creativiteit, intuïtie, zelfkennis, en spiritualiteit om op een hele concrete en toepasbare manier sturing te geven aan meer geluk in je leven, werk en relaties.

 • wo
  08
  feb
  2017
  Schaapskooi, Denekamp
 • do
  06
  apr
  2017
  13:00 - 18:00Regardz Meeting Center Eenhoorn, Amersfoort

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster leeft, je intuïtie volgt en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen geluksbeleving vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent Gelukskunde, vertelt deze middag op zeer humoristische wijze hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

  Kom donderdag 6 april 2017 naar dit inspirerende seminar. Schrijf je nu in!

  Programma

  Wat is voor jou geluk?
  Wie ben jij?
  Hoe ziet de ander jou en hoe zie jij de ander?
  Concrete tips om meer geluk te ervaren.
  Wat is een wonder en heb jij dat ook in jouw leven ervaren?
  Inzicht in hoe je je geluk saboteert
  Hoger bewustzijn aanboren

  Dit unieke seminar wordt op een zeer interactieve, dynamische en creatieve wijze verzorgd, waarin energie en plezier centraal staan! Kom dit zelf ervaren.
  Spreker

  Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood.
  Ruim 11 jaar geleden besloot ze zich niet langer te vermommen als econoom en ontwikkelde ze en vak waar alles draait om geluk. Dit vak wordt gegeven op de Saxion Hogeschool binnen de minoren Identiteitsmarketing en Creatief Probleem Oplossen.
  Daarnaast is Mirjam een veelgevraagde spreekster in het bedrijfsleven, bij de gemeenten en in ziekenhuizen. Ze stond in 2016 op International Happiness-day in het de la Mar theater te schitteren tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier en Jurgen Rayman. Op 25 januari j.l. is Mirjam gekozen tot mediavrouw 2016 van Overijssel.
  De manier waarop Mirjam spreekt kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen middels haar humor te herinneren aan wie we in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken. Je wordt met een lach en een traan door Mirjam in beweging gezet om meer geluk te gaan ervaren in je leven.
  Mirjam is bezig met het schrijven van een boek waarin anders kijken centraal staat..

   

  Schrijf je hier in: http://www.icm.nl/icm-extra/events/wil-je-gelijk-of-wil-je-geluk/

 • wo
  10
  mei
  2017
  7:30 pmYoga Enjoy, Weerselo

  Aanstaande woensdagavond 10 mei mag ik komen spreken om 19:30 bij Yogaenjoy aan de Lemeloseveldweg 13 in Weerselo. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar voor mensen van buiten de studio.
  Grijp deze unieke kans en mail om te reserveren naar Jose Vennegoor op Nijhuis: info@yogaenjoy.com
  Wees er snel bij want vol is vol!
  We gaan er samen een pracht avond van maken met een relatief klein clubje de entreeprijs is 15 euro pp.
  Gun jezelf een innerlijke beauty behandeling en/of trakteer iemand waar je van houdt hierop.
  Ik verheug mij erop jullie te mogen ontmoeten.
  Happy weekend, Mirjam

 • do
  11
  mei
  2017
  19.30 - 22.00Kunstenhuis, Bilthoven

   

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster leeft, je intuïtie volgt en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen geluksbeleving vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent gelukskunde, vertelt deze avond op zeer humoristische wijze hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

 Kom woensdag 31 mei 2017 naar dit inspirerende seminar.

  Spreker
  Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood. Ruim 11 jaar geleden besloot ze zich niet langer te vermommen als econoom en ontwikkelde ze een vak waar alles draait om geluk. Dit vak wordt gegeven op de Saxion Hogeschool binnen de minors Identiteitsmarketing en Creatief Probleem Oplossen. Daarnaast is Mirjam een veelgevraagde spreekster in het bedrijfsleven.

  In 2016 op stond ze te schitteren op international Happiness-day in het de la Mar theater tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier en Jurgen Rayman. Op 25 januari j.l. is Mirjam gekozen tot mediavrouw 2016 van Overijssel. De manier waarop Mirjam spreekt kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen middels haar humor te herinneren aan wie we in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken. Je wordt met een lach en een traan door Mirjam in beweging gezet om meer geluk te gaan ervaren in je leven.

  Organisatie
  De organisatie van dit event wordt gedaan door twee vriendinnen Melanie Rudolf en Esther Strijbos. Naast vriendinnen zijn ze beiden ondernemer, hebben een gezin en wonen in Bilthoven. Na het bijwonen van een sessie van Mirjam waren ze beiden vol enthousiasme en konden ze direct wat inzichten gebruiken in hun werk- en privéleven. Praktisch als beide dames zijn, besloten ze het geluk ook te verspreiden in Bilthoven en omgeving. Waarom? Omdat het kan! Maar vooral om nog meer mensen inzicht te geven in geluk.

  Investering
  € 25,00 per persoon.
  Tijdens dit seminar kun je een drankje aan de bar bestellen op eigen rekening. De opbrengsten van de drank komen ten goede aan Het Kunsthuis. Gezien het informele karakter en kosten die we maken kunnen we, in geval van annulering, de kosten niet vergoeden.

  Koop op tijd een ticket voor dit seminar. Er zijn maar 130 plekken beschikbaar.

 • do
  18
  mei
  2017
  8:00 pmKulturhus Denekamp

  Sessie “ Gelukskunde” door Mirjam Spitholt

  Op een inspirerende en humoristische wijze vertelt Mirjam Spitholt hoe je kunt leren om gelukkig te zijn.

  Mirjam is docente aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Daar geeft ze naast bedrijfseconomische vakken ook het vak Gelukskunde.

  Ze inspireert studenten met haar visie op geluk en tegenwoordig verzorgt ze ook trainingen voor het bedrijfsleven.

  Iedereen streeft naar geluk. In de sessie vertelt Mirjam over positiviteit, over liefde en over de mogelijkheid om in het moment te leven.

  Dit doet ze met herkenbare voorbeelden uit haar eigen leven. mspitholt

  “Wij trainen voornamelijk onze linker hersenhelft die verantwoordelijk is voor taal, structuur, organiseren en cijfers. We zouden onze rechterhelft meer moeten trainen. Die kant van je brein is verantwoordelijk voor kleur, creativiteit, verbeelding en intuitie.”

  Meer info en inschrijven: http://www.kulturhusdenekamp.nl/theater21/404-sessie-gelukskunde-door-mirjam-spitholt

 • wo
  31
  mei
  2017
  19.30 - 22.00Het Kunstenhuis

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster leeft, je intuïtie volgt en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen geluksbeleving vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent gelukskunde, vertelt deze avond op zeer humoristische wijze hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

 Kom woensdag 31 mei 2017 naar dit inspirerende seminar.

  Spreker
  Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood. Ruim 11 jaar geleden besloot ze zich niet langer te vermommen als econoom en ontwikkelde ze een vak waar alles draait om geluk. Dit vak wordt gegeven op de Saxion Hogeschool binnen de minors Identiteitsmarketing en Creatief Probleem Oplossen. Daarnaast is Mirjam een veelgevraagde spreekster in het bedrijfsleven.

  In 2016 op stond ze te schitteren op international Happiness-day in het de la Mar theater tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier en Jurgen Rayman. Op 25 januari j.l. is Mirjam gekozen tot mediavrouw 2016 van Overijssel. De manier waarop Mirjam spreekt kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen middels haar humor te herinneren aan wie we in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken. Je wordt met een lach en een traan door Mirjam in beweging gezet om meer geluk te gaan ervaren in je leven.

  Organisatie
  De organisatie van dit event wordt gedaan door twee vriendinnen Melanie Rudolf en Esther Strijbos. Naast vriendinnen zijn ze beiden ondernemer, hebben een gezin en wonen in Bilthoven. Na het bijwonen van een sessie van Mirjam waren ze beiden vol enthousiasme en konden ze direct wat inzichten gebruiken in hun werk- en privéleven. Praktisch als beide dames zijn, besloten ze het geluk ook te verspreiden in Bilthoven en omgeving. Waarom? Omdat het kan! Maar vooral om nog meer mensen inzicht te geven in geluk.

  Investering
  € 25,00 per persoon.
  Tijdens dit seminar kun je een drankje aan de bar bestellen op eigen rekening. De opbrengsten van de drank komen ten goede aan Het Kunsthuis. Gezien het informele karakter en kosten die we maken kunnen we, in geval van annulering, de kosten niet vergoeden.

  Koop op tijd een ticket voor dit seminar. Er zijn maar 130 plekken beschikbaar.
  Voor meer informatie: zie www.mirjamspitholt.nl

 • vr
  16
  jun
  2017
  zo
  18
  jun
  2017
 • di
  12
  sep
  2017
  13:30 - 16:30Amersfoort

  Succesvol zijn, wie wil dat nou niet? Hoe mooi zou het zijn als je dit zou kunnen leren? Tijdens dit seminar ontdek je wat voor jou succes is en bepaal je richting en helderheid.

  Ervaar hoe jij op een leuke en eenvoudige manier succes kan behalen tijdens het ICM seminar op 12 september 2017. Wees er snel bij!

  Programma

  • Wat is jouw definitie van succes? Daarover in gesprek gaan met jezelf en de ander
  • Het belang van pitstops en stilte en wat doe jij daaraan?
  • Follow your joy
  • Inzicht in hoe je jouw succes saboteert
  • Busy, busy, busy, busy, dead
  • Committeer jezelf aan de liefde
  • Een oefening over waardevolle fouten en moed
  • Een hoger bewustzijn aanboren

   

  Aanmelden kan hier: https://www.icm.nl/extra/de-intelligentie-van-succes/

 • wo
  01
  nov
  2017
  8:00 pmConcordia Enschede

   

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster en intuïtiever leeft en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen beleving van geluk vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent gelukskunde, neemt je op zeer humoristische wijze mee in hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

  Centrale thema’s
  De balans tussen werk en privé, bewuster leven, in staat zijn meer los te laten, je eigen beleving van geluk.

  Welke vragen gaan we beantwoorden?

  • Wat is voor jou geluk?
  • Wie ben jij?
  • Hoe ziet de ander jou en hoe zie jij de ander?
  • Concrete tips om meer geluk te ervaren.
  • Wat is een wonder en heb jij dat ook in jouw leven ervaren?

  Wat kun je ermee?
  Met dit college krijg je inzicht in hoe je je geluk saboteert. Je boort hiermee een hoger bewustzijn aan waardoor je beter kunt sturen op wat jou gelukkig maakt.

   

  Inschrijven: http://www.aderacademie.nl/events/1110-wil-je-gelijk-of-wil-je-geluk/

 • di
  24
  apr
  2018
  8:00 pmKulturhus Borne

  Succesvol zijn, wie wil dit nu niet? Hoe mooi zou het zijn als je dit zou kunnen leren? Maar dan moet je wel weten succes eigenlijk is voor jou? En word je van succes gelukkig of zit dat anders?

  Tijdens deze sessie ga je nadenken over het fenomeen succes en krijg je hier meer inzicht in.

  Onderwerpen zijn:

  • Het belang van pitstops en de stilte
  • Follow your joy
  • Inzicht in hoe je jouw succes saboteert
  • De rol van de liefde bij succes en wonderen
  • Moed en fouten maken

  ​Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood. Op Saxion is gelukskunde inmiddels een vak.

  Mirjam spreekt ook vaak in het bedrijfsleven en bij zorginstellingen of gemeenten.

  Humor, zichzelf, eerlijk en open zijn termen die goed weergeven hoe de sfeer van een sessie met Mirjam is.

  In “Jip en Janneke taal” probeert Mirjam jullie te herinneren aan de grote en kleine geheimen van het leven en daardoor herinnert ze het zichzelf ook weer want op de een of andere manier hebben we geen geheugen voor deze materie.

  Aanvang: 20.00 uur
  Entree: €15,00

  Meer informatie staat hier: http://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Mirjam-Spitholt---24-april

   

 • do
  31
  mei
  2018
  8:00 pmKulturhus Denekamp

  Wonderen: je moet er oog voor hebben. Of geloof jij niet in wonderen? Misschien ben je dan vergeten dat je er een bent! Hoe bijzonder en vreselijk knap is het bijvoorbeeld dat ons lichaam doet wat het doet.

  Ik ga jullie onderdompelen in de wereld van de wonderen en probeer de blinddoek weg te halen die ons te vaak het zicht ontneemt. Mijn streven is dat je door deze sessie (nog) meer in liefde in plaats van in angst naar de dingen gaat kijken want dan heb je meer oog voor de wonderen die er altijd zijn.

  Datum: donderdag 31 mei 2018
  Aanvang: 20.00 uur
  Toegang: € 15,-
  Meer info en kaarten: https://kulturhusdenekamp.nl/evenementen/512-mirjam-spitholt-het-succes-van-geluk

 • wo
  05
  sep
  2018
  20:00 - 22:00Havezathe het Everloo, Rossum

  Herkennen jullie dat gevoel na een heerlijke zomervakantie die eigenlijk nooit voorbij mag gaan. Terug in het ritme van alle dag waar er veel moet: busy, busy, busy, busy, busy dead …

  Hoe houden we dat ultieme vakantie gevoel met weinig moeten en geen klok vast?
  Graag neem ik jullie mee naar het oog van de orkaan waar het altijd okay is no matter what eraan de oppervlakte in je leven plaatsvindt.

  Dit evenement wordt gehouden bij Havezathe het Everloo. De ticketprijs is inclusief 2 consumpties.

  Inschrijven kan hier.

 • do
  24
  jan
  2019
  8:00 pmKulturhus Borne

  'Herken je het? Busy, busy, busy, busy, dead! Als ondernemer moet je heel veel ballen hoog houden.
  Hoe aanwezig ben jij in jouw eigen leven?
  Heb je wel tijd om gelukkig te zijn, laat staan om naar een sessie over geluk te gaan?
  Als je het geheim van geluk weet dan heb je meer kans dat jouw werknemers en zelfs de klanten die jij aantrekt ook gelukkig zijn.

  Graag zou ik een paar geheimen van geluk en succes met jullie delen. Wist je dat slechts 10% van jouw geluksgevoel afhankelijk is van omstandigheden? Dus daar moeten we het niet in zoeken en dat doen we vaak wel.

  Wacht niet op een beter nu, juist als je het gevoel hebt dat je daar helemaal geen tijd voor hebt, koop dan een kaartje vóór 1 december, dan ben je nog goedkoper uit ook. Een aangename pitstop in Borne dat beloof ik jullie.

  Groeten, Mirjam Spitholt'

  Er zijn nog kaarten voor de sessie in Borne. Het thema is Geluk & Ondernemen en als special guest is Henk Smit (Kees Smit Tuinmeubelen) aanwezig. 
  Je hoeft geen ondernemer te zijn om deel te nemen. De boodschap is universeel en we zijn immers allemaal ondernemer in ons eigen leven!
  Als je al een keer geweest bent, dan is het nog steeds interessant om te gaan.
  De boodschap is steeds weer anders verpakt en we hebben geen geheugen voor deze materie: nog een keertje, nog een keertje, nog een keertje!

  Tickets: https://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Geluk-en-ondernemen

 • do
  14
  mrt
  2019
  8:00 pmCCK2, Kerkstraat 2, Vriezenveen

  Gewoon een avondje geluk.

  Een avondje geluk wie wil dat nu niet? Maar deze avond gaat dieper. Hopelijk neem je iets mee dat een dusdanig inzicht geeft waardoor je je weer herinnert wie je in essentie bent. Want we zoeken vaak naar liefde en geluk op plekken buiten onszelf. Wist je dat slechts 10 procent van je geluksgevoel afhankelijk is van omstandigheden? 50 procent is erfelijk bepaald en 40 procent is maakbaar. Mirjam Spitholt onthult graag op gevoelige en humoristische wijze een aantal van deze geheimen die we diep van binnen al lang weten maar steeds vergeten. Deze avond lopen we samen een stukje naar huis, naar de plek waar liefde en geluk woont.

 • do
  23
  mei
  2019
  Openluchttheater Brilmansdenneen

  Met zijn allen samen op ons podium op zoek naar meer geluk! Nadere info volgt.

  De manier waarop Mirjam spreekt en schrijft kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen door haar humor te herinneren aan wie ze in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken en zet je met een lach en een traan in beweging om meer geluk te gaan ervaren in jouw leven.

  Ze was in 2016 op ‘International Happiness Day’ in het DeLaMar Theater geprogrammeerd tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier, Jörgen Raymann en Joseph Oubelkas.

  Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-mirjam-spitholt-de-kracht-van-kwetsbaarheid-57124077654

 • do
  12
  sep
  2019
  20:00 - 22:00Partycentrum Het Hagen 36 Scholtenhagenweg 7481 VP Haaksbergen

  Alsof het de laatste dag is, zou André Hazes jr. zeggen. Hoe vaak beginnen wij met die intentie de dag? Als we nu eens wat meer aanwezig zouden zijn in ons eigen leven en de dag zouden beginnen met de gedachte: VANDAAG IS MIJN LIEVELINGSDAG!
  Vaak moeten we de dood in de ogen kijken om niet alleen maar op de automatische piloot te leven. Maar kunnen we dat gewoon niet nu al doen? Graag neem ik jullie mee naar een hogere bewustzijnslaag om te ontdekken dat alles wat we zoeken, is wat wij meebrengen!

   

  Koop hier je kaarten

'If there is something missing in your life it's probably more of the real you!'

Gelukskunde heeft mijn leven en dat van vele anderen veranderd. Geniet van de inspiratie op mijn site en wil je met me in contact komen, mail me dan hier en vergeet niet om je even aan te melden voor mijn nieuwsbrief:) Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief   Koop mijn boek Mirjam Spitholt.nl 2016 - 2019 gemaakt door Wonderlijk Werken