© Wil je gelijk of wil je geluk?  Psssstt.. Mijn nieuwe boek is nu te koop! Wees er snel bij en kijk op de pagina 'Mijn boek' in het menu.

Wil je een Gelukskunde sessie bijwonen?

Vaak zijn mijn sessies besloten omdat ik werk met een specifieke groep studenten of medewerkers. Gelukkig krijg ik ook steeds vaker de kans om te spreken op bijeenkomsten die publiek en soms zelfs gratis toegankelijk zijn. Hieronder ga ik mijn best doen om zoveel mogelijk van deze sessies weer te geven. Abonneer je even op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wil je graag een keer een sessie boeken voor bij jouw bedrijf of instelling? Neem dan hier even contact met me op.

Groetjes,

Mirjam

Bekijk deze video ter inspiratie:

 • di
  03
  jan
  2017
  20.00-22.00Janninkshuis Enschede

  Op 3 januari spreek ik tijdens 'The Secrets of the Happy Hero'

  Heldenverhalen zijn van alle tijden. Ze hebben een tijdloos aspect en verbergen levenslessen die je toegang bieden tot een rijker leven. In dit seminar onthullen we een aantal van die geheimen en geven we je inzicht met een combinatie van gelukskunde, storytelling en beeldtaal. Kom naar het seminar  “The Secrets of the Happy Hero” en ervaar hoe het is om je eigen held te zijn en snuif daar gelijk een beetje geluk bij op!

  Wil jij weten

  • wat “The art of happiness” is;
  • hoe je de “hero” in je eigen verhaal kunt zijn;
  • hoe je voorkomt dat je een personage in andermans verhaal wordt;
  • wat geluk echt is en wat geluk doet;
  • hoe en door wie jouw geluk wordt bepaald;
  • hoe je jezelf als “hero” presenteert.

  Meld je hier aan: http://www.aderacademie.nl/seminar_college/seminar-the-secrets-of-the-happy-hero/

   

 • di
  07
  feb
  2017
  20.00-22.00Concordia, Oude Markt 15, Enschede

  Met dit college investeer je in je verbeelding, kleur, creativiteit, intuïtie, zelfkennis, en spiritualiteit om op een hele concrete en toepasbare manier sturing te geven aan meer geluk in je leven, werk en relaties.

 • wo
  08
  feb
  2017
  Schaapskooi, Denekamp
 • do
  06
  apr
  2017
  13:00 - 18:00Regardz Meeting Center Eenhoorn, Amersfoort

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster leeft, je intuïtie volgt en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen geluksbeleving vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent Gelukskunde, vertelt deze middag op zeer humoristische wijze hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

  Kom donderdag 6 april 2017 naar dit inspirerende seminar. Schrijf je nu in!

  Programma

  Wat is voor jou geluk?
  Wie ben jij?
  Hoe ziet de ander jou en hoe zie jij de ander?
  Concrete tips om meer geluk te ervaren.
  Wat is een wonder en heb jij dat ook in jouw leven ervaren?
  Inzicht in hoe je je geluk saboteert
  Hoger bewustzijn aanboren

  Dit unieke seminar wordt op een zeer interactieve, dynamische en creatieve wijze verzorgd, waarin energie en plezier centraal staan! Kom dit zelf ervaren.
  Spreker

  Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood.
  Ruim 11 jaar geleden besloot ze zich niet langer te vermommen als econoom en ontwikkelde ze en vak waar alles draait om geluk. Dit vak wordt gegeven op de Saxion Hogeschool binnen de minoren Identiteitsmarketing en Creatief Probleem Oplossen.
  Daarnaast is Mirjam een veelgevraagde spreekster in het bedrijfsleven, bij de gemeenten en in ziekenhuizen. Ze stond in 2016 op International Happiness-day in het de la Mar theater te schitteren tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier en Jurgen Rayman. Op 25 januari j.l. is Mirjam gekozen tot mediavrouw 2016 van Overijssel.
  De manier waarop Mirjam spreekt kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen middels haar humor te herinneren aan wie we in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken. Je wordt met een lach en een traan door Mirjam in beweging gezet om meer geluk te gaan ervaren in je leven.
  Mirjam is bezig met het schrijven van een boek waarin anders kijken centraal staat..

   

  Schrijf je hier in: http://www.icm.nl/icm-extra/events/wil-je-gelijk-of-wil-je-geluk/

 • wo
  10
  mei
  2017
  7:30 pmYoga Enjoy, Weerselo

  Aanstaande woensdagavond 10 mei mag ik komen spreken om 19:30 bij Yogaenjoy aan de Lemeloseveldweg 13 in Weerselo. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar voor mensen van buiten de studio.
  Grijp deze unieke kans en mail om te reserveren naar Jose Vennegoor op Nijhuis: info@yogaenjoy.com
  Wees er snel bij want vol is vol!
  We gaan er samen een pracht avond van maken met een relatief klein clubje de entreeprijs is 15 euro pp.
  Gun jezelf een innerlijke beauty behandeling en/of trakteer iemand waar je van houdt hierop.
  Ik verheug mij erop jullie te mogen ontmoeten.
  Happy weekend, Mirjam

 • do
  11
  mei
  2017
  19.30 - 22.00Kunstenhuis, Bilthoven

   

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster leeft, je intuïtie volgt en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen geluksbeleving vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent gelukskunde, vertelt deze avond op zeer humoristische wijze hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

 Kom woensdag 31 mei 2017 naar dit inspirerende seminar.

  Spreker
  Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood. Ruim 11 jaar geleden besloot ze zich niet langer te vermommen als econoom en ontwikkelde ze een vak waar alles draait om geluk. Dit vak wordt gegeven op de Saxion Hogeschool binnen de minors Identiteitsmarketing en Creatief Probleem Oplossen. Daarnaast is Mirjam een veelgevraagde spreekster in het bedrijfsleven.

  In 2016 op stond ze te schitteren op international Happiness-day in het de la Mar theater tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier en Jurgen Rayman. Op 25 januari j.l. is Mirjam gekozen tot mediavrouw 2016 van Overijssel. De manier waarop Mirjam spreekt kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen middels haar humor te herinneren aan wie we in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken. Je wordt met een lach en een traan door Mirjam in beweging gezet om meer geluk te gaan ervaren in je leven.

  Organisatie
  De organisatie van dit event wordt gedaan door twee vriendinnen Melanie Rudolf en Esther Strijbos. Naast vriendinnen zijn ze beiden ondernemer, hebben een gezin en wonen in Bilthoven. Na het bijwonen van een sessie van Mirjam waren ze beiden vol enthousiasme en konden ze direct wat inzichten gebruiken in hun werk- en privéleven. Praktisch als beide dames zijn, besloten ze het geluk ook te verspreiden in Bilthoven en omgeving. Waarom? Omdat het kan! Maar vooral om nog meer mensen inzicht te geven in geluk.

  Investering
  € 25,00 per persoon.
  Tijdens dit seminar kun je een drankje aan de bar bestellen op eigen rekening. De opbrengsten van de drank komen ten goede aan Het Kunsthuis. Gezien het informele karakter en kosten die we maken kunnen we, in geval van annulering, de kosten niet vergoeden.

  Koop op tijd een ticket voor dit seminar. Er zijn maar 130 plekken beschikbaar.

 • do
  18
  mei
  2017
  8:00 pmKulturhus Denekamp

  Sessie “ Gelukskunde” door Mirjam Spitholt

  Op een inspirerende en humoristische wijze vertelt Mirjam Spitholt hoe je kunt leren om gelukkig te zijn.

  Mirjam is docente aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Daar geeft ze naast bedrijfseconomische vakken ook het vak Gelukskunde.

  Ze inspireert studenten met haar visie op geluk en tegenwoordig verzorgt ze ook trainingen voor het bedrijfsleven.

  Iedereen streeft naar geluk. In de sessie vertelt Mirjam over positiviteit, over liefde en over de mogelijkheid om in het moment te leven.

  Dit doet ze met herkenbare voorbeelden uit haar eigen leven. mspitholt

  “Wij trainen voornamelijk onze linker hersenhelft die verantwoordelijk is voor taal, structuur, organiseren en cijfers. We zouden onze rechterhelft meer moeten trainen. Die kant van je brein is verantwoordelijk voor kleur, creativiteit, verbeelding en intuitie.”

  Meer info en inschrijven: http://www.kulturhusdenekamp.nl/theater21/404-sessie-gelukskunde-door-mirjam-spitholt

 • wo
  31
  mei
  2017
  19.30 - 22.00Het Kunstenhuis

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster leeft, je intuïtie volgt en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen geluksbeleving vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent gelukskunde, vertelt deze avond op zeer humoristische wijze hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

 Kom woensdag 31 mei 2017 naar dit inspirerende seminar.

  Spreker
  Mirjam is een geboren en getogen Tukker. Ze studeerde economie in Groningen. Jarenlang gaf ze vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over onder andere geluk, succes, liefde en dood. Ruim 11 jaar geleden besloot ze zich niet langer te vermommen als econoom en ontwikkelde ze een vak waar alles draait om geluk. Dit vak wordt gegeven op de Saxion Hogeschool binnen de minors Identiteitsmarketing en Creatief Probleem Oplossen. Daarnaast is Mirjam een veelgevraagde spreekster in het bedrijfsleven.

  In 2016 op stond ze te schitteren op international Happiness-day in het de la Mar theater tussen René Diekstra en Ap Dijksterhuis. Ook stond ze diverse keren in het theater met Anita Witzier en Jurgen Rayman. Op 25 januari j.l. is Mirjam gekozen tot mediavrouw 2016 van Overijssel. De manier waarop Mirjam spreekt kan het best omschreven worden als infotainment. Mirjam weet mensen middels haar humor te herinneren aan wie we in essentie zijn. Ze weet de gevoelige snaar te raken. Je wordt met een lach en een traan door Mirjam in beweging gezet om meer geluk te gaan ervaren in je leven.

  Organisatie
  De organisatie van dit event wordt gedaan door twee vriendinnen Melanie Rudolf en Esther Strijbos. Naast vriendinnen zijn ze beiden ondernemer, hebben een gezin en wonen in Bilthoven. Na het bijwonen van een sessie van Mirjam waren ze beiden vol enthousiasme en konden ze direct wat inzichten gebruiken in hun werk- en privéleven. Praktisch als beide dames zijn, besloten ze het geluk ook te verspreiden in Bilthoven en omgeving. Waarom? Omdat het kan! Maar vooral om nog meer mensen inzicht te geven in geluk.

  Investering
  € 25,00 per persoon.
  Tijdens dit seminar kun je een drankje aan de bar bestellen op eigen rekening. De opbrengsten van de drank komen ten goede aan Het Kunsthuis. Gezien het informele karakter en kosten die we maken kunnen we, in geval van annulering, de kosten niet vergoeden.

  Koop op tijd een ticket voor dit seminar. Er zijn maar 130 plekken beschikbaar.
  Voor meer informatie: zie www.mirjamspitholt.nl

 • vr
  16
  jun
  2017
  zo
  18
  jun
  2017
 • di
  12
  sep
  2017
  13:30 - 16:30Amersfoort

  Succesvol zijn, wie wil dat nou niet? Hoe mooi zou het zijn als je dit zou kunnen leren? Tijdens dit seminar ontdek je wat voor jou succes is en bepaal je richting en helderheid.

  Ervaar hoe jij op een leuke en eenvoudige manier succes kan behalen tijdens het ICM seminar op 12 september 2017. Wees er snel bij!

  Programma

  • Wat is jouw definitie van succes? Daarover in gesprek gaan met jezelf en de ander
  • Het belang van pitstops en stilte en wat doe jij daaraan?
  • Follow your joy
  • Inzicht in hoe je jouw succes saboteert
  • Busy, busy, busy, busy, dead
  • Committeer jezelf aan de liefde
  • Een oefening over waardevolle fouten en moed
  • Een hoger bewustzijn aanboren

   

  Aanmelden kan hier: https://www.icm.nl/extra/de-intelligentie-van-succes/

 • wo
  01
  nov
  2017
  8:00 pmConcordia Enschede

   

  Ben jij gelukkig in je werk en privéleven? Of nog altijd zoekende naar die ene droombaan of relatie? Gelukkig zijn heb je in eigen hand, dat kun je niet buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewuster en intuïtiever leeft en dingen kunt loslaten die voor jou niet helpen, kun je je eigen beleving van geluk vergroten. Mirjam Spitholt, spreker en docent gelukskunde, neemt je op zeer humoristische wijze mee in hoe je vanuit je eigen kern geluk kunt vinden.

  Centrale thema’s
  De balans tussen werk en privé, bewuster leven, in staat zijn meer los te laten, je eigen beleving van geluk.

  Welke vragen gaan we beantwoorden?

  • Wat is voor jou geluk?
  • Wie ben jij?
  • Hoe ziet de ander jou en hoe zie jij de ander?
  • Concrete tips om meer geluk te ervaren.
  • Wat is een wonder en heb jij dat ook in jouw leven ervaren?

  Wat kun je ermee?
  Met dit college krijg je inzicht in hoe je je geluk saboteert. Je boort hiermee een hoger bewustzijn aan waardoor je beter kunt sturen op wat jou gelukkig maakt.

   

  Inschrijven: http://www.aderacademie.nl/events/1110-wil-je-gelijk-of-wil-je-geluk/

'If there is something missing in your life it's probably more of the real you!'

Gelukskunde heeft mijn leven en dat van vele anderen veranderd. Geniet van de inspiratie op mijn site en wil je met me in contact komen, mail me dan hier en vergeet niet om je even aan te melden voor mijn nieuwsbrief:) Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief   Koop mijn boek Mirjam Spitholt.nl 2016 - 2019 gemaakt door Wonderlijk Werken