© Wil je gelijk of wil je geluk?  Psssstt.. Mijn nieuwe boek is nu te koop! Wees er snel bij en kijk op de pagina 'Mijn boek' in het menu.

Wil je een Gelukskunde sessie bijwonen?

Vaak zijn mijn sessies besloten omdat ik werk met een specifieke groep studenten of medewerkers. Gelukkig krijg ik ook steeds vaker de kans om te spreken op bijeenkomsten die publiek en soms zelfs gratis toegankelijk zijn. Hieronder ga ik mijn best doen om zoveel mogelijk van deze sessies weer te geven. Abonneer je even op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wil je graag een keer een sessie boeken voor bij jouw bedrijf of instelling? Neem dan hier even contact met me op.

Groetjes,

Mirjam

Bekijk deze video ter inspiratie:

 • wo
  17
  feb
  2016
  19.00 - 21.00De Schaapskooi Stroothuizen

  Ik ga een presentatie / workshop geven in Denekamp en iedereen kan zich hier voor aanmelden. Stuur even een mailtje naar: info@stroothuizen.nl. Lees hier meer over de locatie http://www.stroothuizen.nl/contact/

 • zo
  20
  mrt
  2016
  Tijdstip nog onbekendDeLaMar Theater, Amsterdam

  INTERNATIONAL DAY OF HAPPINESSAction for Happiness Nederland is een movement die zich inzet voor een gelukkige samenleving, waarin we niet alleen ons eigen geluk voorop zetten, maar ook het geluk van anderen. Wij brengen mensen bij elkaar en helpen hen op een wetenschappelijk bewezen en praktische wijze om actie te ondernemen voor het creëren van meer geluk. Thuis, op het werk, in de samenleving en de wereld.

   Op 20 maart 2016 is het zover! Tijdens de International Day of Happiness verspreidt men overal ter wereld geluk. Het perfecte moment om Action for Happiness Nederland, onderdeel van de internationale movement Action for Happiness, te lanceren!

  Een dag om inspiratie op te doen en na te denken over wat geluk voor jou betekent. Hoe jij een bijdrage kunt leveren aan meer geluk thuis, op het werk, in onze samenleving en de wereld. Het wordt een bijzonder event op een bijzondere locatie én met bijzondere sprekers! Laat jouw geluk niet over aan het toeval. Ook ik zal er zijn om een presentatie te geven. Bestel nu je tickets!

 • vr
  22
  apr
  2016
  15.00 - 18.00Enschede

  Maak kennis met Mirjam tijdens het Happiness café! Mirjam is docent economie en Gelukskunde op Saxion Hogeschool Enschede.

  Volgens Mirjam is Gelukskunde een discipline waarbij vooral je rechter hersenhelft in shape wordt gebracht. Daar woont verbeelding, creativiteit, intuïtie, zelfkennis, verbeelding en geluk.

  In een (onderwijs) wereld waar vooral de nadruk op de linker hersenhelft (taal, feiten, analytisch denken, rekenen, logica) wordt gelegd, alsof je daar alleen je geld mee kan verdienen, raken we in disbalans.
  Beide hersenhelften in shape: dat is haar missie als econoom en gelukskundige!

  Mirjam licht een tipje van de sluier op hoe je daar komt bij die rechterhersenhelft, want het is alsof we dat vergeten zijn, de plek waar we als klein kind zo graag waren. Het voelt als “thuis”....

  Bestel je ticket via www.actformorehappiness.nl.

 • vr
  09
  sep
  2016
  8:30 pmKulturhaus Borne

  Dompel u (gelukzalig) onder in de interactieve voorstelling ''Gelukskunde'' van Mirjam Spitholt!

  Mirjam is niet alleen docent bedrijfseconomie aan het Saxion in Enschede. Mirjam is daar ook docente Gelukskunde en ze heeft deze baan voor zichzelf gecreëerd. Zij heeft zich gespecialiseerd in ‘The art of happiness’ en inspireert zowel studenten als het bedrijfsleven met haar visie op geluk.

  En dat slaat aan! Afgelopen maart stond Mirjam nog in het nieuwe De La Mar theater in Amsterdam, tussen allemaal andere grote namen, tijdens International Happiness Day. Gelukkig is het gelukt om Borne e.o. ook de kans te geven om geinspireerd te raken door een sessie Gelukskunde! Het wordt zelfs onze seizoensopener.

  Een sessie gelukskunde van Mirjam is ontwapenend, inspirerend, humoristisch, logisch en gewoon mooi!

  Kijk voor uitgebreide informatie over Mirjam en haar Gelukskunde op:www.mirjamspitholt.nl

  Vrijdag 9 september
  Aanvang: 20.30 uur
  Entree: €10,00

  Voor tickets: 074 -2657200 of receptie@kulturhusborne.nl of via internet.

 • zo
  18
  sep
  2016
  2:00 pmDe Wilmersberg, De lutte

  high-tea

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zondag 18 september a.s. organiseren we een gezellige High Tea met het thema 'Gelukskunde', m.m.v. Mirjam Spitholt bij De Wilmersberg, De Lutte. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel; St. Noaberhart, Rossum! Kaarverkoop via leden van LC 33 Oldenzaal!

 • di
  20
  sep
  2016
  20.00 - 21.30De Droomboom, Hanzeweg 4, Denekamp

  Wil je gelijk of wil je geluk?

  Wie ben jij eigenlijk? Jouw lijf, jouw gedachten, jouw emoties, jouw passies? Of is er een andere dimensie? Ik ga de uitdaging aan om je in relatief korte tijd te brengen naar plek die als “thuis” voelt. Een plek die je in je dagelijks leven kunt bereiken waarvoor je niet perse op de yogamat hoeft te liggen, hoewel dat heerlijk kan zijn.

  Als je vanuit daar beslissingen kan nemen, kunt ZIJN dan ben je het verschil als docent, secretaresse, conciërge, manager, echtgenoot/echtgenote, vader/moeder, etc. Daar gaat het niet om gelijk, daar woont geluk!

  Hierover vertelt Mirjam Spitholt.

  Ik heb haar mogen bewonderen tijdens het laatste Happines Café in Enschede. En ik houd van haar stijl van overbrengen. Geluk overbrengen op een liefdevolle en humoristische manier. Iedereen genoot van haar op het podium en wat ben ik blij dat ze 20 september a.s. op mijn locatie Geluk gaat verspreiden.

  Mirjam is van huis econome, gaf jaren lang economie lessen op middelbaar- en hoger onderwijs.

  Als ze studenten die afgestudeerd waren vroeg of ze nog veel met die economielessen deden die ze van haar gehad hadden, dan zeiden ze: “Nou nee juf, in het echt is het allemaal anders maar we hebben wel denken nog wel heel veel aan je.”

  “De vragen die je ons stelde, de manier waarop je ons echt zag en het beste uit ons wist te halen, de wijze waarop jij in het leven staat. Waarom is dat geen vak? Waarom moet je daarvoor vermomd zijn als econoom.”

  Het duurde een tijdje voordat Mirjam kleur durfde te bekennen. De vermomming voelde te veilig. Maar het leven floot haar terug. Toen haar jeugdvriendin Imke 12 jaar geleden overleed dacht ze: “Hoe lang heb ik nog? En hoe lang wacht ik nog met het creëren van het vak waarin alles draait om geluk.”

  Het werd een officieel vak op de Saxion Hogeschool in Enschede en het is een groot succes.

  Daarnaast herinnert Mirjam mensen in het bedrijfsleven, zorginstellingen, bij gemeenten aan wat voor hun geluk, succes en liefde is.

  Want wie ben jij eigenlijk jouw lijf/ gedachten/emoties? Of is er een andere dimensie? Ik breng je naar de plek die als “thuis” voelt. Daar gaat het niet om gelijk, daar woont geluk!

  Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

  Wil jij er ook bij zijn 20 september aanstaande? Dat kan!

  Stuur dan een mail naar annemieke@dedroomboom.com

'If there is something missing in your life it's probably more of the real you!'

Gelukskunde heeft mijn leven en dat van vele anderen veranderd. Geniet van de inspiratie op mijn site en wil je met me in contact komen, mail me dan hier en vergeet niet om je even aan te melden voor mijn nieuwsbrief:) Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief   Koop mijn boek Mirjam Spitholt.nl 2016 - 2019 gemaakt door Wonderlijk Werken