© Wil je gelijk of wil je geluk?  Psssstt.. Mijn nieuwe boek is nu te koop! Wees er snel bij en kijk op de pagina 'Mijn boek' in het menu.

Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam Spitholt. Ik heb zo’n 25 jaar ervaring in het onderwijs . Eerst op een school voortgezet onderwijs als docent economie, waar ik vooral werkzaam was in de bovenbouw van HAVO en VWO. Tegenwoordig verzorg ik ook trainingen in het bedrijfsleven.

Nu werk ik al 13 jaar op de Saxion Hogeschool in Enschede. Naast het geven van bedrijfseconomische vakken heb ik het vak gelukskunde ontwikkeld. Met zeer veel plezier geef ik deze lessen. Omdat ik een echte seeker en shaker ben, had ik het tijdens de economielessen al vaak over de grote levensvragen met de studenten. Ik merkte dat hier veel behoefte aan was en dat het mij persoonlijk energie opleverde.

Het vak gelukskunde geef ik binnen de minor CPO (Creatief Probleem Oplossen) en bij de minor Identiteitsmarketing. Tevens word ik ingehuurd door andere academies binnen Saxion om gelukskunde te geven. Daarnaast verzorg ik voor het personeel van Saxion diverse trainingen en coach ik mensen persoonlijk.

Naast docent ben ik studieloopbaanbegeleider en begeleid ik studenten die nog zoeken naar de richting die ze op moeten of coach ik ze als ze, om welke reden dan ook, uit balans zijn. In het kader van deze taak heb ik een training over rouwverwerking gevolgd. Studenten kiezen mij vaak intuïtief uit, als ze te maken hebben met een groot verlies in hun leven, om dit te delen. Dit zie ik als een enorm compliment en ik ervaar het als een zeer dankbare taak.

Behalve in het onderwijs geef ik eveneens trainingen in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de communicatie en het aanspreken van je innerlijke kracht. Want wat als je een plek in jezelf vond, als je van daaruit beslissingen nam, van daaruit leefde, dat je echt volledig in je kracht stond? Geen “grote boze wolf kracht” maar een kracht van (aanwezig) zijn. Wat als je altijd vol vertrouwen en authentiek kan zijn, als je duidelijke keuzes en beslissingen zou maken? Hoe zou je leven dan veranderen?

Elke keer weer geniet ik enorm van het op deze manier werken met mensen. Het is prachtig als je ziet hoe dicht we bij elkaar en onszelf komen.

Enorm dankbaar ben ik dat ik dit belangrijke en heerlijke werk mag doen.

Mirjam Spitholt

'If there is something missing in your life it's probably more of the real you!'

Gelukskunde heeft mijn leven en dat van vele anderen veranderd. Geniet van de inspiratie op mijn site en wil je met me in contact komen, mail me dan hier en vergeet niet om je even aan te melden voor mijn nieuwsbrief:) Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief   Koop mijn boek Mirjam Spitholt.nl 2016 - 2019 gemaakt door Wonderlijk Werken