Busy, busy, busy, busy, dead!

Busy, busy, busy, busy, dead!

Busy, busy, busy, busy, dead!

Herken je dit? Ik helaas wel. Te vaak gebruik ik dit moment als stepping stone om naar het volgende moment te komen.
We leven in een manic society.
Als we niet oppassen zijn we als een gek aan het rennen zonder richting. Dat doet mij denken aan een scene van Monty Pyton 100 yards for people with no sense of direction. Na het startschot rent iedereen een willekeurige richting op, hilarisch!
Hoe vaak heb jij het gevoel dat je full time werkt en parttime leeft?
Het begint al in de vroege ochtend, we springen onder de douche en we wassen het liefst onze haren met shampoo en conditioner in een, dat bespaart toch al snel 3 minuten per dag, 20 minuten per week en 1000 minuten in een jaar. Daarna shave & go, whitening & go. Aan de ontbijttafel nemen we een shake want kauwen, vertraagt enorm. We leven sneller dan ooit, we zoeken naar liefde, we speed-daten, we jagen naar succes. Ik denk dat we soms een stopteken nodig hebben. Als we niet stoppen, komen we er wellicht nooit.
Het kan een vrijwillige stop zijn, meditation to go (ha, ha, ha, bestaat echt), wandelen in de natuur, lezen van een inspirerende column. Maar als we niet luisteren naar het leven, fluit het leven ons vanzelf terug en krijgen we een noodgedwongen pitstop, bijvoorbeeld de zere rug of de burn-out.
Ik zou durven stellen dat we op een bepaald punt in ons leven allemaal worden opgeroepen om te stoppen, om na te denken waarom we hier zijn.
Wat is succes voor jou of de organisatie waar je werkt?
Onderzoek heeft aangetoond dat 9 van de 10 mensen succes niet hebben gedefinieerd.
Verrassend is dat 3 van de 10 mensen wel een testament heeft opgesteld.
Waar zijn we eigenlijk mee bezig we denken meer na over wat er moet gebeuren na ons leven dan tijdens ons leven.
We besteden per dag op ons werk gemiddeld 83% aan taken (de mail met al zijn opdrachten regeert), 16% aan relaties (met je collega’s of de leerlingen) en slechts 1% aan visie. Wat zou er gebeuren als je 8 minuten per dag (1% extra) de stilte zou opzoeken en zou besteden aan visie dat zou enorm veel tijd kunnen besparen want ineens heb je meer richting.
Vragen die je jezelf zou kunnen stellen om jouw definitie van succes helder te krijgen:
Van 0% tot 100% hoe levend voel je je in jouw leven nu?
Wanneer voel je dat je echt leeft?
Wat zou je nu (meer of minder) kunnen doen om meer aanwezig te zijn in je leven?
Als je zou stoppen met jezelf veroordelen, welke goede dingen zouden dan kunnen gebeuren?
Waar ben je bang voor?
Wie of wat inspireert jou het meest in je leven?
Woody Alan zei ooit: de meeste tijd heb ik niet zoveel lol, de rest van de tijd heb ik totaal geen lol!
We zijn hier niet gekomen om perfect te zijn, normaal te zijn, knap te zijn, intelligent te zijn, om veilig op de eindbestemming te arriveren (we hebben toch al een retourticket), We zijn hier gekomen om onze vreugde te volgen, te schijnen, zoals kleine kinderen dat nog zo mooi durven.
Succes is herinneren wie je bent en daarna gaat het om meer te durven zijn wie je bent.
Als je dat durft dan kleur je de wereld mooier.
We zijn human BEINGS. Wees aanwezig in je eigen leven door er echt in aanwezig te ZIJN. Dan kun je pas wat betekenen in het leven van anderen die ook zo graag handvatten krijgen om richting te geven aan hun leven dat zo ingewikkeld kan lijken met al die keuzes.
Dwing niet direct een definitie van succes af. Mijn gouden tip. Elke dag een pitstop! Bijvoorbeeld door jezelf de vraag te stellen wat was voor mij een succesmoment vandaag?

Als jouw definitie van succes geen liefde of geluk in zich heeft, vind een andere definitie want dat is wat wij in essentie zijn.
De meest succesvolle mensen zijn eerlijke en moedige mensen die hun blokkades onder ogen durven te zien. Ze doen aan ‘innerwork’ en ze worden ervoor beloond! Het naar binnengaan boezemt ons vaak angst in. We denken dat het dodelijk is. Alsof we bang zijn om een dikke cobra te vinden als we ons ‘huis’ binnengaan. We rennen naar buiten echter dat wat we denken te zien, is geen slang maar een stuk touw. Naar binnengaan en erachter komen dat onze ware natuur niets is om te vrezen, vergt moed ook voor mij. Afleiding met een Netflixje, een handje drop, een stukje chocola, een wijntje, een nieuw jurkje. Er is niets mis mee, maar het zal de leegte die we ervaren niet opvullen. Alles wat we zoeken, is dat wat we meebrengen. Wij zijn liefde en geluk maar soms zijn er wolken in de vorm van gedachten waardoor we het vergeten zijn. Geluk komt en gaat niet maar ons bewustzijn van geluk komt en gaat. En als ik weer eens figuurlijk naar buiten ren dan ben ik op advies van Jan Geurtz mild en zeg ik bemoedigend: geeft niets, mag best, toe maar even!

6 Reactie's
 • Didy Filart
  Geplaatst op 11:52h, 13 januari Beantwoorden

  Hahahaha, zo treffend weer

 • Angelien
  Geplaatst op 12:59h, 13 januari Beantwoorden

  Bammmmmm!! Die is weer raak lieve Mirjam! Respect voor hoe mooi jij het altijd weer weet te formuleren. Zo ontzettend TROTS op je! Bedankt voor je handvaten. Xxx

 • Besna
  Geplaatst op 18:36h, 13 januari Beantwoorden

  Wat mooi, dank je wel.
  Precies mijn thema nu. Ik ben vanuit Enschede op vakantie in Bad Bentheim, om te onthaasten. Zo klaar met go, go, go

 • Monique Nefs
  Geplaatst op 07:30h, 15 januari Beantwoorden

  Goedemorgen Mirjam,

  Wat kwam jouw geluksboodschap binnen….amazing…dank je wel!! Dit helpt enorm om een keuze te maken in de foto’s voor mijn nieuwe website. Iemand zei pas tegen me: “het gekke is er een beetje af bij jou”. Dat was een eyeopener, dus heb ik meteen op de rem getrapt en heb nu écht het roer om gegooid. Mijn motto voor 2020 e.v. is #doeesgek! en ja ik ga die maffe foto’s gewoon plaatsen. Mijn man vraagt zich af of dat wel professioneel is. Ik kan je vertellen: in mijn werk ben ik bloedserieus, maar als mens wil ik authentiek zijn met een rafelig maf randje.

  One size doesn’t fit all and that’s okay with me.

  Have a nice day! Monique

 • Van Noordenne Jacqueline
  Geplaatst op 08:43h, 15 januari Beantwoorden

  Hi Miriam,

  Met een lange to do lijst voor me ben ik aan het “racen” en ineens was daar jouw bericht. Geen idee waarom ik het open klikte want eigenlijk veel te druk. Wat een goed verhaal. Het komt binnen. Ik beloof je: Ik ga straks naar buiten en ga ik wandelen en mijn gedachten laten gaan over mijn succesmomenten. Dank je wel. Fijne dag.
  Groeten, jacqueline

 • Floor Nijhuis
  Geplaatst op 07:34h, 16 januari Beantwoorden

  Beste Mirjam, wat een geweldig en grappig geschreven stuk….. ik zou het graag willen delen via social media, maar die optie is niet aanwezig.

  Een fijne dag en hartegroet ,

  Floor

Geef een reactie

X